Info

AMK Morgon

Morgonradio med Martin Soneby och gäster. Måndag - Torsdag kl.08-10 på http://mixlr.com/amkmorgon, och därefter som podcast på http://morgon.amk.libsynpro.com/ och på iTunes. AMK Morgon är 80% lyssnarfinansierad. Stöd programmet via www.patreon.com/amkmorgon så att vi fortsätter vara fria och oberoende.
RSS Feed
AMK Morgon
2018
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
June
May
April
March


All Episodes
Archives
Now displaying: April, 2017
Apr 27, 2017

Gäster: Petter Bristav, Ola Aurell, Adrian Boberg, Thomas Eriksson.
---

Nu har vi dragit igång kampanjen fixastudion.nu - och vi är bara någon tusenlapp ifrån 100 000-kronorsstrecket!
För att vi ska kunna fortsätta sända programmet oavbrutet samtidigt som vi bygger studion, har jag dragit igång denna insamling. Vi behöver datorer, mikrofoner, kablar, ljudkort, mjukvara, hörlurar, ljuddämpning, bord, stolar, kaffebryggare och en soffa. Lågt räknat kommer vi att hamna på 81 121 kr. Det är minimum vad som behövs för att komma igång och sända med samma prestanda som vi alltid haft. All info finns på https://fixastudion.nu/ men det snabbaste sättet att hjälpa är att swisha till: 070 657 76 73
---

Vi börjar prata om de stora maskotdräkterna som anställda går runt på Disneyland med. När det ska göras reklam på gatorna i USA har de på sig såna dräkter, och sån reklam tycker vi bäst om. Petter börjar prata om den underjordiska hemliga baren på Disneyland - finns en sån eller inte? Vi hittar ett klipp där det bland Disneypersonalen sker en skandal, när de andra figurerna förgriper sig på Mimmi Pigg:
https://m.youtube.com/watch?v=iJaFN2S3od8

Hur lätt har Thomas det att få jobb på Disneyland, Astrid Lindgrens Värld och Junibacken? Han har ändå lök på sitt CV. Adrian fortsätter berätta om Joypolis (entertainment center) i Japan, och vi har skoj åt hur Ola Aurells namn blir på spanska. Ola säger att det är mångaanglofiler i Mexiko, och Martin blir säker på att det görs många mariachi-covers på Beatles-låtar. Och han hade rätt:
https://m.youtube.com/watch?v=b1dI22o0UOI
https://m.youtube.com/watch?v=1WzGZ7vLac8

På samma sätt som det skapas ordvitsar i Göteborg skapas det smeknamn i Skara. Petter förklarar hur det går till. När vi fått lära oss de skaraborgska anledningarna funderar vi kring anledningarna bakom indiannamnen, och vi önskar lite grann att det en dag visar sig att alla de smeknamnen var rakt igenom sarkastiska.

Adrian vill fortsätta prata om Japan, och vi lyssnar. Adrian, Petter och Martin som alla varit i Japan berättar om varför karaoke är det absolut roligaste du kan göra. Sen kommer vi in på rullbandsmat och tror att det här bara förekommer i Japan - men det är tydligare mycket vanligare i Sverige än vad vi trodde. Restaurangerna heter saker som:
http://www.gp.se/livsstil/krog/super-rullband-1.89356
https://www.instagram.com/p/4tzjQCENuE/

Adrian var uppe tidigt i Japan för att ta en nummerlapp till en ramenrestaurang. Sen går han ut och hamnar mitt i en musikvideoinspelning. Det får oss att diskutera hur många de kan bli i ett band. Hur många får vara med i Dolly Style, Hoffmeastro, Slipknot och Wu-Tang Clan?

Vi pratar om den numera genom tiderna mest delade videon i Sverige. Petter vägrar tro att den är fake, och Adrian blir helt slut av att folk filmar vad som helst för pengar. Görs nationella versioner av videon, och vad säger pojken isåfall?
http://emanuelkarlsten.se/04/arets-mest-virala-video-men-ar-den-fejk-och-vem-har-gjort-den/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+EmanuelsRandanmrkningar+%28Emanuels+randanm%C3%A4rkningar%29&utm_content=FaceBook

Emil i chatten gissar skojfullt på nåt mer som Petter inte skulle kunna tro på. Det visade sig att han var mitt i prick, och bilden av Petter förändras. Rent naturligt kommer vi in på ämnet catfishing, och det visar sig att Thomas också blivit catfishad - i sju månader! Vi tror att Mårten Andersson är nån som lätt skulle kunna bli catfishad, särskilt om det var av Måns Möller. Vi snackar om den stackars killen som blev catfishad i sex år då han trodde att han var tillsammans med Katy Perry, och vi läser Katy Perrys kommentar om saken:
http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news/katy-perry-catfish-spencer-morrill-nev-schulman-max-joseph-mtv-a7209611.html

Vi pratar om Zlatans video han la ut igår, som gav oss rysningar. Den gav oss också lite skratt, för vi tyckte att han såg ut som Tottenham-tuppen när han gjorde illa knäet på planen:
http://pbs.twimg.com/media/C98WkqWWsAEPQll.jpg

Vi delar med oss av våra erfarenheter att sortera alla sina kvitton inför mötet med revisor. Vi blir påminda om att Thomas är vigselförrättare, och vi skrattar åt Björn Ranelid som inte fick bli det:
http://www.dn.se/kultur-noje/bjorn-ranelid-far-inte-bli-vigselforrattare-i-simrishamns-kommun-ingen-annan-har-nagonsin-gjort-mer-reklam-for-osterlen/
---

Låtarna som spelades var:

Jamie xx - Gosh

Beatles Mariachillout - Yellow Submarine

Beatles Mariachillout - Don’t Let Me Down

Beatles Mariachillout - A Hard Day’s Night

Beatles Mariachillout - Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band

Beatles Mariachillout - Across the Universe

Natalie Imbruglia - Torn

Alla låtar finns i AMK Morgons spellista här:
https://open.spotify.com/user/ratzattack/playlist/6ALIQSLm570Iw0M4A9bElJ
---

Varje släpper vi AMK Fredag; podden som produceras exklusivt för patrons som donerar $5 och uppåt. I den kommer Ellen och Martin att bearbeta veckan som gått, ta upp frågor från patrons, prata känslor, kanske gråta ut. Vi får se. Vi kanske har gäster. Vi kanske kör själva. Det mesta kommer dock att kretsa kring AMK Morgon, dess gäster, och allt runtom.
Podden kommer ni kunna lyssna på inne på Patreonhemsidan, eller ta ut som en RSS.
www.patreon.com/amkmorgon

Ni kan ställa frågor till Ellen och Martin om allt på https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeJdr0qOR5uHC8p3jHYLCkej1jU5fLR7giZeH2qWuNiSd2sg/viewform?c=0&w=1 så kanske det bli besvarat.

Andra grejer som kommer till er $5+ patrons: Exklusiv merch och exklusiva tävlingar! Det finns med andra ord bättre incitament än någonsin att bli patron, och speciellt på $5-nivån eller högre.

Tack för att ni stöttar!

Apr 26, 2017

Gäster: Felicia Tomala, Camilla Fågelborg, Sandra Ilar, Elinor Svensson, Johan Hurtig.
---

Nu har vi dragit igång kampanjen fixastudion.nu!
För att vi ska kunna fortsätta sända programmet oavbrutet samtidigt som vi bygger studion, har jag dragit igång denna insamling. Vi behöver datorer, mikrofoner, kablar, ljudkort, mjukvara, hörlurar, ljuddämpning, bord, stolar, kaffebryggare och en soffa. Lågt räknat kommer vi att hamna på 81 121 kr. Det är minimum vad som behövs för att komma igång och sända med samma prestanda som vi alltid haft. All info finns på https://fixastudion.nu/ men det snabbaste sättet att hjälpa är att swisha till: 070 657 76 73
---

Martin fick en utskällning på Big Ben igår, för att ha dragit ett för grovt skämt om hästar, och Felicia hade någon i psykos efter sig hela vägen hem som bad henne om hjälp. Martin filmade hur det såg ut i nya studion, och berättar att insamlingen går väldigt bra. Vi pratar om elabonnemang, och funderar på om vi inte skulle kunna cykla under sändning för att hålla elen igång. Vi fick inspiration från den här artikeln:
http://www.expressen.se/halsoliv/knaboj---klara-30-och-ak-gratis-i-tunnelbanan/

Felicia berättar en historia där det köptes hand-jobs av en tjej under ett gig, och att en av dem som skulle få först ville slicka handen som skulle utföra det.

Elinor och Felicia delar med sig av några otäcka upplevelser från omklädningsrummen. Elenor har till exempel reagerat som en tecknad figur när hon trodde att en man kom in i rummet. Vi pratar om bröststorlek på tjejer, och har en teori om att Anders Lokko bara gillar småbröstade kvinnor, medan Johan Glans föredrar storbröstade.

Vi läser om domen på killarna som utförde och filmade en våldtäkt och publicerade den på Facebook:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/LrPo1/tre-doms-for-uppmarksammad-facebook-valdtakt
Och tydligen har en barnmord också lagts upp på Facebook:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/QeP44/dodade-sin-bebis--live-pa-facebook

Tydligen har Martina Haag karateslagit en gravid kvinna på halsen, men Martinas ursäkter är något annorlunda och djurbaserade, och vi har lite kul åt dem:
http://www.hant.se/martina-haag-domd-slog-hoggravid-kvinna-blev-radd/

Martin fortsätter surfa runt på hänt.se och ser att Hannah Widell tar en paus efter kosttillskottsbråket:
http://www.hant.se/martina-haag-domd-slog-hoggravid-kvinna-blev-radd/
Vi frågar oss om Alexander och Sigvard också skulle få skit om de släppte en manlig motsvarighet till kvinnornas kosttillskott och kallade den för ’His’?

Vi diskuterar en stund om vem som får uttala sig när en tjej har våldtagits, och kommer sen in på nyheterna om mynten Finland vill trycka för att hedra de 100 åren som gått sen deras självständighet. Ett av mynten föreställer en arkebusering:
http://www.sydsvenskan.se/2017-04-26/mynt-med-avrattning-skulle-fira-jubileum
https://www.svd.se/jubileumsmynt-i-finland-vacker-diskussion--stoppas-nu
…ifrån originalfotografiet:
https://www.hbl.fi/artikel/arkebuseringsscen-pa-jubileumsmynt/

Motivet på ett annat av mynten ska tydligen föreställa 3-årige Alan Kurdi:
https://mobile.twitter.com/MariHuup/status/856839048052256768
https://www.hbl.fi/artikel/drunknad-3-aring-pa-ett-annat-jubileumsmynt/

Vi går över till nöjesnyheter där vi läser om band som ska återförenas. Det ena är hiphopduon DJ Jazzy Jeff och Will Smith och det andra är Bananarama. Hiphoparna ska ha spelningar i Storbritannien och Kroatien och vi funderar på hur det gick till när Kroatien blev bokat, och Martin tycker att tjejerna i Bananarama är snygga än idag:
https://www.svt.se/kultur/musik/will-smith-och-jazzy-jeff-townes-rappar-igen
https://www.svt.se/kultur/musik/80-talsstjarnorna-i-bananarama-aterforenas

Någon som är snygg nu men däremot inte var det när karriären tog fart är Cristiano Ronaldo som 17-åring:
https://www.google.se/search?ei=lUUAWZnkK8K0UOfjq7gJ&q=cristiano+ronaldo+17+year+old&oq=cristiano+ronaldo+17+year+old&gs_l=mobile-gws-serp.3..0i22i30k1l2.3550.4063.0.4335.5.5.0.0.0.0.163.558.2j3.5.0....0...1c.1.64.mobile-gws-serp..0.5.557...41.D_BaoEve0U4#imgrc=X4tl-4mCnowsfM:
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/06/14/article-2341566-030708EC00000514-647_634x414.jpg

Innan programmets andra pluggrunda får vi höra hur bra det går iför Dave Cave i P3-tävlingen.
---

Låtarna som spelades var:

Crystal Castles - Untrust Us

Marina and the Diamonds - How To Be a Heartbreaker

Röyksopp, Susanna Sundfør - Running to the Sea

Susanne Sundfør - Kamikaze

Phoebe Ryan, NOTD - Dark Side

Jessie J - Do It Like a Dude

Slagsmålsklubben - Sponsored by Destiny

Alla låtar finns i AMK Morgons spellista här:
https://open.spotify.com/user/ratzattack/playlist/6ALIQSLm570Iw0M4A9bElJ
---

Varje släpper vi AMK Fredag; podden som produceras exklusivt för patrons som donerar $5 och uppåt. I den kommer Ellen och Martin att bearbeta veckan som gått, ta upp frågor från patrons, prata känslor, kanske gråta ut. Vi får se. Vi kanske har gäster. Vi kanske kör själva. Det mesta kommer dock att kretsa kring AMK Morgon, dess gäster, och allt runtom.
Podden kommer ni kunna lyssna på inne på Patreonhemsidan, eller ta ut som en RSS.
www.patreon.com/amkmorgon

Ni kan ställa frågor till Ellen och Martin om allt på https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeJdr0qOR5uHC8p3jHYLCkej1jU5fLR7giZeH2qWuNiSd2sg/viewform?c=0&w=1 så kanske det bli besvarat.

Andra grejer som kommer till er $5+ patrons: Exklusiv merch och exklusiva tävlingar! Det finns med andra ord bättre incitament än någonsin att bli patron, och speciellt på $5-nivån eller högre.

Tack för att ni stöttar!

Apr 25, 2017
Gäster: Hampus Algotsson, Kim W. Andersson, Isak Jansson, Josefin Johansson, Ahmed Berhan.
---
 
Nu har vi dragit igång kampanjen fixastudion.nu!
För att vi ska kunna fortsätta sända programmet oavbrutet samtidigt som vi bygger studion, har jag dragit igång denna insamling. Vi behöver datorer, mikrofoner, kablar, ljudkort, mjukvara, hörlurar, ljuddämpning, bord, stolar, kaffebryggare och en soffa. Lågt räknat kommer vi att hamna på 81 121 kr. Det är minimum vad som behövs för att komma igång och sända med samma prestanda som vi alltid haft. All info finns på https://fixastudion.nu/ men det snabbaste sättet att hjälpa är att swisha till: 070 657 76 73
---
 
Kim och Jossan har varit i Japan. Jossan körde stand-up där och det kom fram flera AMK-lyssnare till Kim. Vi pratar om att världens bästa städer finns i Japan, och varför vi gillar all you can drink-menyer.
 
Nästa land att prata om är Nordkorea. Vi kommer in på affärsidén som David Sundin investerat i: Att producera jeans i Nordkorea, som blir så kallade NoKo-jeans. Men vi frågar oss om nordkoreanerna ens vet vad jeans och denim är. Vet de vad cowboys är? Finns det nordkoreaner som tror att alla amerikaner ser ut som Dennis Rodman?
 
Nordkoreaner verkar inte dö. Åtminstone vet vi inte hur gamla de blir eftersom det inte går att rapportera om. Hur går ens en nordkoreansk begravning till? Ahmed och Isak har teorier. Självförsörjande nordkoreaner - vad är det de försörjer sig på? Vi ser ett klipp från nån som lyckats filma i Nordkorea, men vi tror att det bara är nån reklamfilm för landet, som visar att de har mat, busshållplatser och människor med vinterjackor - som vilket vanligt land som helst:
 
Martin förklarar varför det hade kunnat bli väldigt problematiskt när han skulle checka in sitt bagage när han skulle flyga till Umeå, och Ahmed skvallrar om att Branne lyckades förstöra en kippavandring i Umeå. Vi återkommer till Japan, och pratar om ritualen att hugga av ett finger, men att inför vissa damanhang sy fast en tå där istället:
 
Innan pausen pratar vi om att tatueringar gör det svårt för västerlänningar att få vistas på badhus i Japan, och efter pausen pratar vi om nagelollon. Jajamen, det här är AMK Morgon. Vi läser om en nyhet där en man kopplad till terrordådet i Stockholm den 7 april anhållits i Örkelljunga - men det enda vi vill veta mer om är var Örkelljunga ligger nånstans:
 
Det är tråkigt på kasinon, tycker Isak. Men Martin begs to differ, och läser upp den här nyheten:
 
Kim berättar om när han som 18-åring spelade på kort i Las Vegas, och vi pratar om tanken bakom hur det är inrett med belysning och mattor på kasinon:
 
Än en gång återkommer vi till Japan. Josefin har mycket att berätta om vad som fanns på den konstgjorda ön Odaiba, som är ett entertainment district utanför Tokyo. Man kunde bland annat åka en pojkbands-berg-och-dalbana i vilken man samtidigt spelar Guitar Hero till pojkbandslåtar. Ahmed pratar om en mindre rolig attraktion, där man kan se Elmo från Sesame street utan hud:
 
Innan vi avslutar sitter Martin och funderar på om han är bjuden till Petters bröllop, och vi får reda på att Petter ska ha ett syriskt bröllop som han ska pröjsa helt själv - och vi får också höra om anledningen varför. Det är inte den blivande frun som bestämt det.
---
 
Låtarna som spelades var:
 
Paramore - Ain’t It Fun
 
Weezer - I Just Threw Out The Love of My Dreams
 
Bebe Rexha - I’m Gonna Show You Crazy
 
Sarah Jeffe - Better Than Nothing
 
Avril Lavigne - What the Hell
 
Mazzy Star - Fade Into You
 
Alla låtar finns i AMK Morgons spellista här:
---
 
Varje släpper vi AMK Fredag; podden som produceras exklusivt för patrons som donerar $5 och uppåt. I den kommer Ellen och Martin att bearbeta veckan som gått, ta upp frågor från patrons, prata känslor, kanske gråta ut. Vi får se. Vi kanske har gäster. Vi kanske kör själva. Det mesta kommer dock att kretsa kring AMK Morgon, dess gäster, och allt runtom.
Podden kommer ni kunna lyssna på inne på Patreonhemsidan, eller ta ut som en RSS.
 
Ni kan ställa frågor till Ellen och Martin om allt på https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeJdr0qOR5uHC8p3jHYLCkej1jU5fLR7giZeH2qWuNiSd2sg/viewform?c=0&w=1 så kanske det bli besvarat.
 
Andra grejer som kommer till er $5+ patrons: Exklusiv merch och exklusiva tävlingar! Det finns med andra ord bättre incitament än någonsin att bli patron, och speciellt på $5-nivån eller högre.
 
Tack för att ni stöttar!
 
Apr 24, 2017

Gäster: Branne Pavlovic, Jonas Strandberg, Robin Berglund, Marcus Berggren.
---

Nu har vi dragit igång kampanjen fixastudion.nu!
För att vi ska kunna fortsätta sända programmet oavbrutet samtidigt som vi bygger studion, har jag dragit igång denna insamling. Vi behöver datorer, mikrofoner, kablar, ljudkort, mjukvara, hörlurar, ljuddämpning, bord, stolar, kaffebryggare och en soffa. Lågt räknat kommer vi att hamna på 81 121 kr. Det är minimum vad som behövs för att komma igång och sända med samma prestanda som vi alltid haft. All info finns på https://fixastudion.nu/ men det snabbaste sättet att hjälpa är att swisha till: 070 657 76 73
---

Vi börjar att snacka om att komiker regisserar eller imiterar varandra, sen om buktaleri. Jim Carrey ska tydligen vara väldigt bra på att härma andra bara med att ändra sitt ansiktsuttryck. Marcus har ett gott tålamod vanligtvis, men berättar för oss vad en tjej gjorde som fick honom att säga ifrån. Branne berättar om ett ställe SEMST var bokade hos, vilkas värderingar han inte alls kunde stå för.

Martin briefar om hur det var att sända AMK Morgon från hotellmatsalen i Umeå. Det har visat sig att Branne alltid pratar om bränder, och en gång drömde han en rutin om sköldpaddor som han senare framförde med succéresultat. Jonas undrar hur vi tänker kring våra öppningsskämt, och SEMST har fått dålig kritik för sitt missvisande namn på turnén.

Vi pratar om lastbilschaufförer - Robin undrar hur det kommer sig att det bara är för just såna som det är socialt accepterat att ha gosedjur längst fram i bilen. Vi håller med om att det är en stark pedofilvarning påsett beteendet. Vi minns tiden då det behövdes invites från nån för att kunna registrera sig på bland anana Facebook och framför allt Spotify. Martin tror att spelbolag skulle tjäna på att ha det på det sättet.

Innan pausen pratar vi om vilka städer det inte går att spela kändiskortet i kön till krogar, och vi lyssnar på nyheten om Centerpartiets förslag på villkoret till att du ska få bli av med din studieskuld:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/QegG4/flytta-till-glesbygden--bli-av-med-studielan

Martin satte 200 spänn på Le Pen i helgen, och Branne uttalar sig om att ha förlorat vadet mot Ahmed, gällande om Ahmed skulle orka upp och in till AMK Morgon förra veckan. Vi lär oss vad börsmäklarterror är för något, och vi drar paralleller till filmen Big Short. Vi får höra att Christian Bale ska spela den amerikanske politikern Dick Cheney, och vi kan inte förstå hur det skulle gå till:
http://www.vanityfair.com/hollywood/2017/04/christian-bale-dick-cheney

Vi pratar om filmer med Adam Sandler, och vad som är en typisk Adam Sandler-film. Vi hittar en movie generator från Norge:
http://p3.no/filmpolitiet/adam-sandler-movie-maker/?plot=58fd9cff84751&lang=en

Vi lyssnar på lite musik:
Kiefer Sutherland - Not Enough Whiskey: Vi tycker det är för få lyssnare på den kontra hur känd han är.
Thorsten Flinck - Dansa i Neon: Är det Rikard Wolf eller Ola Salo som sjunger i refrängen?

Vii kommer in på Val Kilmer, som visst ska ha strupcancer. Martin berättar om ett bra meme med honom:
http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-4025858/Val-Kilmer-seen-time-month-looking-frail-denying-throat-cancer.html
http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2012/05/hey-guys-remember-when-i-was-batman.jpg

Sist nämner vi kort att Albin varit på svensexa i Newcastle och att vi sett bilder och filmer därifrån.
---

Låtarna som spelades var:

Starship - Nothing’s Gonna Stop Us Now

Justin Towed Earle - Nothing’s Gonna Change The Way You Feel About Me Now

Glenn Medeiros - Nothing’s Gonna Change My Love For You

Cigarettes After Alcohol - Nothing’s Gonna Hurt You Baby

Alla låtar finns i AMK Morgons spellista här:
https://open.spotify.com/user/ratzattack/playlist/6ALIQSLm570Iw0M4A9bElJ
---

Varje släpper vi AMK Fredag; podden som produceras exklusivt för patrons som donerar $5 och uppåt. I den kommer Ellen och Martin att bearbeta veckan som gått, ta upp frågor från patrons, prata känslor, kanske gråta ut. Vi får se. Vi kanske har gäster. Vi kanske kör själva. Det mesta kommer dock att kretsa kring AMK Morgon, dess gäster, och allt runtom.
Podden kommer ni kunna lyssna på inne på Patreonhemsidan, eller ta ut som en RSS.
www.patreon.com/amkmorgon

Ni kan ställa frågor till Ellen och Martin om allt på https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeJdr0qOR5uHC8p3jHYLCkej1jU5fLR7giZeH2qWuNiSd2sg/viewform?c=0&w=1 så kanske det bli besvarat.

Andra grejer som kommer till er $5+ patrons: Exklusiv merch och exklusiva tävlingar! Det finns med andra ord bättre incitament än någonsin att bli patron, och speciellt på $5-nivån eller högre.

Tack för att ni stöttar!

Apr 21, 2017

Live från frukostmatsalen på Elite Hotel Mimer i Umeå.

Gäster: Albin Olsson, Sandra Ilar, Elvira Lander, Tora Larsson, Anton Magnusson, Simon Gärdenfors, Messiah Hallberg och en lokal brandman.

Apr 20, 2017
Gäster: Marcus Thapper, Anders Sparring, Pelle Helgesson, Thomas Eriksson, och bandmedlemmarna Sebastian, Anton och Jonatan Järpehag från Karakou.
---
 
Nu har vi dragit igång kampanjen fixastudion.nu!
För att vi ska kunna fortsätta sända programmet oavbrutet samtidigt som vi bygger studion, har jag dragit igång denna insamling. Vi behöver datorer, mikrofoner, kablar, ljudkort, mjukvara, hörlurar, ljuddämpning, bord, stolar, kaffebryggare och en soffa. Lågt räknat kommer vi att hamna på 81 121 kr. Det är minimum vad som behövs för att komma igång och sända med samma prestanda som vi alltid haft. All info finns på https://fixastudion.nu/ men det snabbaste sättet att hjälpa är att swisha till: 070 657 76 73
 
Martin gör stand up på Umeå Humorfestival den 20 april och spelar in en festivalspecial av AMK Morgon den 21 april.
---
 
Ellen har bakat saffransmazariner, och vi sitter och smaskar i oss dem framför mikrofonerna. Hur tillåtet och önskat är det idag att dricka och äta under podinspelningar? Det råder delade meningar. Vi kommer in på kalorier och träning, och här har Pelle och Thomas mycket att säga. Thomas har turnerat mycket som lök nu, och sett staden utifrån deras gym. Och när detta ändå har förts på tal måste vi se videon på vad Sandra Ilar gjorde på tåget till Göteborg:
 
Enligt den här nyheten visar sig träning smitta via sociala medier, men det har vi olika åsikter om:
 
Idag fyller Adolf Hitler år, och vi försöker komma på nazistiska sporter, där ett av förslagen är kubb. Vi får lära oss att kubb inte alls är gotländskt, och Pelle frågar sig om inte krocket är mer av ett nazzespel. Martin gillar inte kubb, men det gör Anders, som försöker sälja in det genom att likna det vid att försöka träffa papperskorgen när man kastar skräp.
 
Vi pratar vidare om träning och om kroppen, och vi lär oss vad kutryggighet och puckelryggighet är. Vi pratar om varför tonåringar luktar värst av alla sorters människor, och Thomas liknar tonårstiden som den en fjärilslarv behöver ha i sin kokong. Till vår glädje finns en Wikipediaartikel om varför gamla människor luktar:
 
Sen tar vi risken att prata om varför bebisar luktar så gott. Det leder oss in på vad barnmorskorna på BB säger till föräldrarna att de kan göra med fosterkakan och placentan:
 
Kost blir nästa samtalsämne, och då handlar det om hur excentrisk Sandra Ilar är när det kommer till spenat och broccoli.
 
Efter pausen kommer Karakou in. Sångaren Sebastian vill pröva på stand-up, och har redan ett skämt om rulltårta. Tillsammans sitter vi och riffar fram skämt om rulltårtor. Martin vill skriva boken ‘Effektivt mellansnack’ för artister och talhållare, och vi håller med om att det finns riktigt dåliga mellansnack ute på scenerna. Pelle Helgesson var förvånad över att Céline Dion har bra mellansnack, och vi alla tycker att Dolly Parton är en av de bästa.
 
Det blir dags för Karakou att spela, och de framför sin senaste singel ‘Golvet i Köket’ och deras tidigare låt ‘Tänker På’ från 2012, på akustisk gitarr, dragspel och virveltrumma. Vi pratar en del om bandnamnet Karakou. Chatten förstår varför Ellen gillar namnet, och karakou visar sig vara benämningen på Algeriets folkdräkt, och vi peppar Karakou till att försöka få spelningar i Algeriet.
---
 
Låtarna som spelades var:
 
Karakou - Stormarna
 
The Bravery - An Honest Mistake
 
Jennifer Lopez, Jadakiss, Styles P - Jenny From the Block
 
The Hives - Puppet On a String
 
OutKast - Hey Ya!
 
Karakou - Tänker På
 
Karakou - Golvet i Köket
 
Alla låtar finns i AMK Morgons spellista här:
---
 
Varje släpper vi AMK Fredag; podden som produceras exklusivt för patrons som donerar $5 och uppåt. I den kommer Ellen och Martin att bearbeta veckan som gått, ta upp frågor från patrons, prata känslor, kanske gråta ut. Vi får se. Vi kanske har gäster. Vi kanske kör själva. Det mesta kommer dock att kretsa kring AMK Morgon, dess gäster, och allt runtom.
Podden kommer ni kunna lyssna på inne på Patreonhemsidan, eller ta ut som en RSS.
 
Ni kan ställa frågor till Ellen och Martin om allt på https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeJdr0qOR5uHC8p3jHYLCkej1jU5fLR7giZeH2qWuNiSd2sg/viewform?c=0&w=1 så kanske det bli besvarat.
 
Andra grejer som kommer till er $5+ patrons: Exklusiv merch och exklusiva tävlingar! Det finns med andra ord bättre incitament än någonsin att bli patron, och speciellt på $5-nivån eller högre.
 
Tack för att ni stöttar!
Apr 19, 2017
Gäster: Robin Berglund, Jonas Strandberg, Ola Aurell, Albin Olsson, Ahmed Berhan.
---
 
Nu har vi dragit igång kampanjen fixastudion.nu!
För att vi ska kunna fortsätta sända programmet oavbrutet samtidigt som vi bygger studion, har jag dragit igång denna insamling. Vi behöver datorer, mikrofoner, kablar, ljudkort, mjukvara, hörlurar, ljuddämpning, bord, stolar, kaffebryggare och en soffa. Lågt räknat kommer vi att hamna på 81 121 kr. Det är minimum vad som behövs för att komma igång och sända med samma prestanda som vi alltid haft. All info finns på https://fixastudion.nu/ men det snabbaste sättet att hjälpa är att swisha till: 070 657 76 73
 
Martin gör stand up på Umeå Humorfestival den 20 april och spelar in en festivalspecial av AMK Morgon den 21 april.
---
 
Disney, Pixar., Dreamworks - vem äger vem och vilka gör vad? Vi tycker det är svårt att komma ihåg, och det går inte att säga “den nya Disney-filmen” om “den nya Star Wars-filmen”.
 
Vad heter irländare? Albin ska på svensexa i Newcastle, och kommer nog att få lära sig ett och annat. Martins flickvän trodde så fort hon hörde namnet Al Pitcher att det var ett artistnamn - för det är fanimig ingen som heter så. Vi minns gamla namn från Kalle Anka-serien, där en tjuv kunde heta Rånlund i efternamn.
 
Vi stör oss på folk som än idag hävdar att de är grevar; vi pratar om varför, sen om att det ska hållas nyval i Storbritannien. Albin kom på när valet kommer hållas genom en ordvits han läste:
 
Vi pratar om hur förekommande och noga säkerhetskontroller har varit på flygplatser och tågstationer genom decennierna, och gällande attentatet på Drottninggatan hade alldeles för många som varit där passat på att ta en selfie på sig när de stod på brottsplatsen. Pressen som bad om att få bild på vittnen fick alldeles för fixade bilder på dem - det tycker vi var oerhört opassande.
 
På tal om fixade bilder har Martin sett en av bilderna på Melania Trump, och tycker den är alldeles för tillgjord:
 
Sen snackar vi om vilka kända personer man kan lyckas boka till sin fest. Festerna blir till slut tävlingar i vem som hade den mest åtråvärda gästen som gigade. Var ska den bokade få sitta under festen? Vi diskuterar också om vilka kända personer vi skulle vilja ha på “röd knapp”. Några av förslagen vi leker på tanken med är Beyoncé och Thorsten Flinck. Vi får lära oss att Thorsten Flinck verkar hata SVT, som åker runt med en betald taxi hela dagen och snor en kamera.
 
Vad gör vi utan invandrare? Vem ska köra vår taxi? Vem ska laga vår falafel? Men vad skulle de göra utan svenskar? Hur ska de kunna hyvla sin ost?
 
Efter pausen kom Ahmed. Det har vi extra kul åt eftersom vi läst det här tweetet:
 
Vi snackar lite om hur man ska hantera att man vinner en rymdresa. Hur hade Chriter Fuglesang gjort? Så här gjorde ett par år 2000:
 
Mycket pekar på att Elon Musk skulle vara en Bondskurk. Martin ska dra igång en AMK Late Night Show, och får förslaget att han ska sända AMK Morgon från en sån skåpbild de hade i Turtles:
---
 
Låtarna som spelades var:
 
Dwayne Johnson - You’re Welcome
 
The World Is A Beautiful Place - Smoke & Felt
 
OutKast - Roses
 
Twin Shadow - Tyrant Destroyed
 
Alla låtar finns i AMK Morgons spellista här:
---
 
Varje släpper vi AMK Fredag; podden som produceras exklusivt för patrons som donerar $5 och uppåt. I den kommer Ellen och Martin att bearbeta veckan som gått, ta upp frågor från patrons, prata känslor, kanske gråta ut. Vi får se. Vi kanske har gäster. Vi kanske kör själva. Det mesta kommer dock att kretsa kring AMK Morgon, dess gäster, och allt runtom.
Podden kommer ni kunna lyssna på inne på Patreonhemsidan, eller ta ut som en RSS.
 
Ni kan ställa frågor till Ellen och Martin om allt på https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeJdr0qOR5uHC8p3jHYLCkej1jU5fLR7giZeH2qWuNiSd2sg/viewform?c=0&w=1 så kanske det bli besvarat.
 
Andra grejer som kommer till er $5+ patrons: Exklusiv merch och exklusiva tävlingar! Det finns med andra ord bättre incitament än någonsin att bli patron, och speciellt på $5-nivån eller högre.
 
Tack för att ni stöttar!
Apr 18, 2017
Gäster: Tobbe Ström, Elinor Svensson, Sandra Ilar, Johanna Wagrell, Simon Gärdenfors.
---
 
Nu har vi dragit igång kampanjen fixastudion.nu!
För att vi ska kunna fortsätta sända programmet oavbrutet samtidigt som vi bygger studion, har jag dragit igång denna insamling. Vi behöver datorer, mikrofoner, kablar, ljudkort, mjukvara, hörlurar, ljuddämpning, bord, stolar, kaffebryggare och en soffa. Lågt räknat kommer vi att hamna på 81 121 kr. Det är minimum vad som behövs för att komma igång och sända med samma prestanda som vi alltid haft. All info finns på https://fixastudion.nu/ men det snabbaste sättet att hjälpa är att swisha till: 070 657 76 73
 
Martin gör stand up på Umeå Humorfestival den 20 april och spelar in en festivalspecial av AMK Morgon den 21 april.
---
 
Det här med att Amerikas förenta stater ska vara ETT land, det snodde de från sverige, börjar Elinor med att konstatera. Simon undrar om inte Mexico också hör till USA. Vi snackar lite kring vilken känsla olika veckodagar har, och vi tror att de ofta är baserade på vad som går på TV vilka kvällar.
 
Martin redovisar hur insamlingen på https://fixastudion.nu/ gick första dagen, och sen får SAndra oss att fundera på vad som gör att man kan klassas som ekonomiskt oberoende. På tal om att vara pank och sen tjäna jättemycket blev MC Hammer TV-pastor - vi undrar vad det är som krävs för att bli det, sen kollar vi på vit dålig rap av en liten gosse:
...och vi kommer genast in på den här videon och debatterar huruvida den är fake eller inte:
...och chatten hittar svaret:
 
Humorkällaren hade stand-up igår, och Al Pitcher var där. Om man slår ihop Al pitcher och Atto the Champ kommer vi fram till att det kommer låta som en helt normal snubbe. Sen börjar vi prata om kosttillskott, och ‘HERS’ verkar inte fungera så bra:
Chatten hittar att omega-3 inte heller är så bra:
 
Givetvis nämner någon vitaepro-reklamen där Niclas Wahlgren dansar och sjunger. Vitaepro visar sig inte heller vara särskilt bra.
Den reklamen stoppades visst:
Martin berättar att han gjort reklam för Beckers:
 
Vi börjar prata om Åhléns och attentatet. Åhléns misstänkte att attentatetpå Drottninggatan specifikt var riktat mot dem. Tänk om det var så att uzbeken var patreon och att han ville hämnas? Sandra berättar om varför det finns en dalahäst uppepå Åhléns-varuhusets Åhlénsklocka i det första varuhuset i Skanstull.
 
Vi diskuterar lite kring om man säger att man är psykiskt sjuk om man säger att man var full när man gjorde något dumt. Simon berättar om sin ljudeffektmaskin han ägde tidigare, där skrattet från Hacke Hackspett var en favorit:
 
 
Att man hittar på sjukdomar verkar vara väldigt vanligt, framför allt hos tanter med katt, de verkar vilja att folk ska tycka synd om en så att de rör en - men det känner väl alla igen? Grejen med att gå till frisör är ju att man vill att någon kliar en i huvvet. Elinor har ett diplom i medicinsk terapimassage, och hon får svara på vad olika muskler i kroppen heter.
 
Efter att ha diskuterat ordet ‘fitthals’ och vad det ens kan vara för något, pratar vi om valet i Turkiet, och att Turkiet nu har blivit Hitler-Tyskland:
 
Vi fortsätter samtalet om fittor, och delar med oss av synonymer till ordet, och vi säger vilka vi gillar och inte gillar. Vi har teorier om vad som är snuskigt bra betalt för Niclas Wahlgren, vad som är lagom betalt för att ha medverkat i en reklamfilm, och vi läser om att Shia LaBeouf ska bo ensam i en stuga i finska Lappland:
 
Slutligen berättar Johanna att hon tycker att det sker alldeles för många sjukskrivningar på grund av nya ångest- (och liknande) -symptom. Hon tror att hon håller på att bli en bitter gubbe som säger “nu rycker vi upp oss och går till jobbet”, men Martin hävdar att det är son hon är hela tiden.
---
 
Låtarna som spelades var:
 
Shania Twain - Man! I Feel Like a Woman!
 
Thomas Stenström - Full Av Liv
 
Oli Chang - Chicken Techno
 
Angels & Airwaves - The Adventure
 
Q Lazzarus - Goodbye Horses
 
Alla låtar finns i AMK Morgons spellista här:
---
 
Varje släpper vi AMK Fredag; podden som produceras exklusivt för patrons som donerar $5 och uppåt. I den kommer Ellen och Martin att bearbeta veckan som gått, ta upp frågor från patrons, prata känslor, kanske gråta ut. Vi får se. Vi kanske har gäster. Vi kanske kör själva. Det mesta kommer dock att kretsa kring AMK Morgon, dess gäster, och allt runtom.
Podden kommer ni kunna lyssna på inne på Patreonhemsidan, eller ta ut som en RSS.
 
Ni kan ställa frågor till Ellen och Martin om allt på https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeJdr0qOR5uHC8p3jHYLCkej1jU5fLR7giZeH2qWuNiSd2sg/viewform?c=0&w=1 så kanske det bli besvarat.
 
Andra grejer som kommer till er $5+ patrons: Exklusiv merch och exklusiva tävlingar! Det finns med andra ord bättre incitament än någonsin att bli patron, och speciellt på $5-nivån eller högre.
 
Tack för att ni stöttar!
Apr 17, 2017

Inget ordinärt program idag, däremot har vi ett extraprogram på fredag när jag sänder från Umeå Humorfestival. 

 

Det här är ett upprop för att göra er uppmärksamma på crowdfundingkampanjen som drar igång idag den 17 april. Som många av er vet, är studioprojektet i full gång, lokalen är betalad, förskottshyran och överlåtelseavgiften är cashad.

MEN, för att vi ska kunna fortsätta sända programmet oavbrutet samtidigt som vi bygger studion, har jag dragit igång denna insamling. Vi behöver datorer, mikrofoner, kablar, ljudkort, mjukvara, hörlurar, ljuddämpning, bord, stolar, kaffebryggare och en soffa. Lågt räknat kommer vi att hamna på 81 121 kr. Det är minimum vad som behövs för att komma igång och sända med samma prestanda som vi alltid haft. 

 

Om alla lyssnare hade swishat 1kr, hade vi varit klara direkt. Om en tiondel av alla lyssnare hade swishat 10 kr, hade vi varit klara direkt. Så ju fler som donerar desto mindre krävs från var och en. Swisha eller på annat sätt donera det du kan avvara, varje krona räknas och går direkt in i studion. 

 

Ta del av ett unikt projekt: En snudd på reklamfri humorradio helt finansierad av lyssnarna, och en hel jävla studio helt finansierad av lyssnarna.  

 

All info om kampanjen finns på www.fixastudion.nu, där kommer jag uppdatera hur det går. 

 

Så här kan du donera:

 

Swisha till: 070 657 76 73

Skicka Paypal till: martin.soneby@gmail.com

Sätt in på Bankgiro: 5187-7850

Sätt in på Plusgiro: 83 34 54-2

 

Tack för att ni ställer upp, utan er hade AMK Morgon varit omöjligt! Ni är världens bästa lyssnare. 

www.fixastudion.nu

/Martin och Ellen

 

Apr 13, 2017
Gäster: Robin Berglund, Camilla Fågelborg, Johannes Brenning, Branne Pavlovic, Jonas Strandberg.
---
 
Johannes är dokumentärfilmare under den här turnén av SEMST, och med det jobbet behöver han utstå att Jonatan Unge kasta sten på honom. Camilla har varit i Los Angeles äldsta hus där det förekommer magi. På det sättet kommer vi in på att Carl Stanley som 17-åring har trollat för bröderna Timell i Nyhetsmorgon:
Jonas lär oss det här franska ordet:
 
Civilare har stoppat Branne, som har körförbud. Han berättar också om andra gången, och hur han märkte att polisen var ny i yrket när han gav Branne boten. Branne ger oss ännu fler anekdoter om när ha blivit stoppad. I Örebro rökte gänget i SEMST weed på hotellrummet, och han berättar om hur alla agerade och resonerade kring att de blivit påkomna.
 
Branne får svara på och utvärdera frågan om vem som sämst i SEMST på att festa. Branne hänger ut Jonatan Unge, och berättar om när lyssnare gav dem massa knark i Oslo. Vi ringer Jonatan så att han får försvara sig.
 
Efter pausen pratar vi om jinglar, och lyssnar på några stycken som lyssnare har gjort. Sen snuddar vi ämnen som reavarorna på Åhléns och vad Kendall Jenner fått utstå efter medverkan i Pepsi-reklamen. Vi ser en annan hysteriskt dålig genomskinlig reklam för Smirnoff:
 
Vi skrattar åt medlemmarna i facebookgruppen som från början var om Peter Springare, men som nu bytt namn väldigt många gånger:
 
Vi pratar om intervjun med den ryske homsexuelle nazisten:
Intervjun med ryske homesexuelle nazisten:
 
Vidare handlar det om Branne igen. Han berättar den spännande historien om när han och hans kollega såg en skum person gömma något litet utanför hans jobb - som ändå är en högst välbefolkad plats. Är det en spion? Langade personen knark? Är det en bomb?
 
Det blir en lättare stämning när vi slutligen pratar om gamla TV-program vi vill se återupplivas, det omöjliga i att klara sig igenom en bana av Hugo med den fasta telefonen, och vilka fel man kan göra på en öde ö.
---
 
Låtarna som spelades var:
 
S Club 7 - Don’t stop Moving
 
Mumford & Sons - I Will Wait
 
Doktor Kosmos - Alkoholen
 
Loney Dear - Ignorant Boy, Beautiful Girl
 
Addis Black Widow - Wait in Summer
 
Nina Simone - I Put a Spell on You
 
Alla låtar finns i AMK Morgons spellista här:
---
 
Varje släpper vi AMK Fredag; podden som produceras exklusivt för patrons som donerar $5 och uppåt. I den kommer Ellen och Martin att bearbeta veckan som gått, ta upp frågor från patrons, prata känslor, kanske gråta ut. Vi får se. Vi kanske har gäster. Vi kanske kör själva. Det mesta kommer dock att kretsa kring AMK Morgon, dess gäster, och allt runtom.
Podden kommer ni kunna lyssna på inne på Patreonhemsidan, eller ta ut som en RSS.
 
Ni kan ställa frågor till Ellen och Martin om allt på https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeJdr0qOR5uHC8p3jHYLCkej1jU5fLR7giZeH2qWuNiSd2sg/viewform?c=0&w=1 så kanske det bli besvarat.
 
Andra grejer som kommer till er $5+ patrons: Exklusiv merch och exklusiva tävlingar! Det finns med andra ord bättre incitament än någonsin att bli patron, och speciellt på $5-nivån eller högre.
 
Tack för att ni stöttar!
 
Apr 12, 2017
Gäster: Petter Bristav, Jonathan Rollins, Thomas Eriksson, Elinor Svensson, Johanna Wagrell.
---

Martin gör stand up på Umeå Humorfestival den 20 april och spelar in en festivalspecial av AMK Morgon den 21 april.
 
Sean Spicer har gjort bort sig igen:
https://twitter.com/CBSNews/status/851874316983693314
Efter att ha sett länkarna konstaterar vi att så länge det finns folie finns det människor som gör foliehattar. Sen snackar vi lite om på vilka sätt Kerstin Holm gör bort sig också.
 
Rakhmat Akilov ställs inför häktningsdomare idag:
 
Borussia Dortmunds spalrbuss attackerades på väg till Champions Leagues kvartfinal:
 
Elinor är väldigt pollensjuk idag. Chatten tycker Stockholm är en konstig staf, eftersom det enligt Ellen var frost imorse. Thomas hatar Postnord, för de har slarvat bort hans deklaration och bokslut. Postnord har fuckat upp sig på fler sätt. Som exempel har Per i TRelleborg fått Putins post, Johanna berättar om bröllopsinbjudningar som inte kom fram eller “varit hos detektiven”, och posten delas inte ut längre i Hjulsta:
 
Vi pratar lite om krocken mellan att uppföra barnteater och stand-up, och vi kollar kort på Thomas roll som lök:
 
Gordon Ramsey ger inte sin förmögenhet till sina barn:
Och han gillar att roasta andras mat på Twitterr:
 
Vi snackar brett om Twitter, och hashtagen #cookingforbae, och några tweets om James Blunt:
 
Vi undrar vilka tjejer i Kanada som anses som “den snygga kanadensiska tjejen”, så som Alanis Morissette var förut. Här är en lista på förslag:
 
Elinor för oss in på ämnet att spola medan man uträttar sina behov, och inte bara efteråt. Kanske ska vi införa bidéer i de svenska badrummen igen?
 
Elinor har varit i New York och vill berätta om det. Johanna minns när hon och Johan tyckte det var väldigt dyrt att åka upp i Empire State Building. Från att ha pratat om USA kommer vi in på peniskonst från Australien, som kan liknas vid vika-ballongkonst:
 
Innan vi avslutar får vi lära oss att Thomas flickvän gillar att filma honom nakendansande i slow-motion, och det nämns kort om killen som blev spöad i Delta, som får oss att reagera på den här reklamsloganen:
---
 
Låtarna som spelades var:
 
Markus Krunegård - Let’s Go Nu är Jag Din Yo
 
Eagle-Eye Cherry - Save Tonight
 
KC & The Sunshine Band - Get Down Tonight
 
Tomas Ledin - I Natt Är Jag Din
 
Alla låtar finns i AMK Morgons spellista här:
---
 
Varje släpper vi AMK Fredag; podden som produceras exklusivt för patrons som donerar $5 och uppåt. I den kommer Ellen och Martin att bearbeta veckan som gått, ta upp frågor från patrons, prata känslor, kanske gråta ut. Vi får se. Vi kanske har gäster. Vi kanske kör själva. Det mesta kommer dock att kretsa kring AMK Morgon, dess gäster, och allt runtom.
Podden kommer ni kunna lyssna på inne på Patreonhemsidan, eller ta ut som en RSS.
 
Ni kan ställa frågor till Ellen och Martin om allt på https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeJdr0qOR5uHC8p3jHYLCkej1jU5fLR7giZeH2qWuNiSd2sg/viewform?c=0&w=1 så kanske det bli besvarat.
 
Andra grejer som kommer till er $5+ patrons: Exklusiv merch och exklusiva tävlingar! Det finns med andra ord bättre incitament än någonsin att bli patron, och speciellt på $5-nivån eller högre.
 
Tack för att ni stöttar!
Apr 11, 2017
Sammanfattning 11 april
 
Gäster: Johan Hurtig, Albin Olsson, Isak Jansson.
 
Martin gör stand up på Umeå Humorfestival den 20 april och spelar in en festivalspecial av AMK Morgon den 21 april.
---
 
I och med att Jonas Inde hade mordhotat Martin på Twitter hörde Martin med sin juristkompis om det var samma straff för att vara grovt sarkastisk på Twitter som att grovt hota någon.
 
Attentatet i Stockholm: Hur snabbt kan man bygga en bomb? Kan man bygga en bomb medan man kör bil? Vilka chattade 39-åringen med under tiden? Vi läser om ‘Anarkistens kokbok’, med ISBN-numret 1533174695, 9781533174697:
 
Vi snackar om rörelsen/fenomenet ‘JVVF’ (Jag Vill Vaara Farlig), och ett exempel på ett JVVF-drag är att köpa Iron Maiden-album för omslagets skull:
 
Sen berättar MArtin lite historier från när han jobbade inom försvaret, bland annat att svenskar utomlands är känt för att bygga väldigt bra camp och göra de fina - en traditionsenlig IKEA-kvalité hos oss.
 
Jossan, Kim, David och Adrian skriver till oss i chatten, de är i Tokyo. Igår sjöng de karaoke, och Kim är väldigt bakis. David har lagt upp en karaoke-story på sin Instagram:
 
Albin börjar prata om en Stanley Kubrick-film med bara naturligt ljus, och vi kollar på ett klipp när Russell Brand går in i en radiostudio och avbryter en sändning om attentatet i Stockholm:
 
Vi gillar inte Viaplay. Det funkar inte men kostar ändå mycket. Albin får ett smärre utbrott på O’Learys - inte enbart för den sunkiga maten, utan också för att de inte har Viaplay Premium. Sen snackar Johan och Albin om varför de inte gillar iPhones.
 
Vi pratar om att Brothers och Dressmann är töntiga klädmärken, och logotyper som Dressmann använder blir automatiskt töntiga; här är exempel logotyperna för The Ramones och Rolling Stones. Kan de inte köpa rättigheterna till IS-märket också, tycker Isak. Vi lär oss vilka klädmärken som ingår i Varner-gruppen:
 
Sist snackar vi om toapapper, och personlighetstypen som börjar prata med kassabiträdet om toapapperet man handlar. Eller om alla andra varor, för den delen.
---
 
Låtarna som spelades var:
 
Air - Alone in Kyoto
 
Blind Melon - No Rain
 
Sarek - Genom Eld och Vatten
 
Tal Bachman - She’s So High
 
Orup - Regn Hos Mej
 
Alla låtar finns i AMK Morgons spellista här:
---
 
Varje släpper vi AMK Fredag; podden som produceras exklusivt för patrons som donerar $5 och uppåt. I den kommer Ellen och Martin att bearbeta veckan som gått, ta upp frågor från patrons, prata känslor, kanske gråta ut. Vi får se. Vi kanske har gäster. Vi kanske kör själva. Det mesta kommer dock att kretsa kring AMK Morgon, dess gäster, och allt runtom.
Podden kommer ni kunna lyssna på inne på Patreonhemsidan, eller ta ut som en RSS.
 
Ni kan ställa frågor till Ellen och Martin om allt på https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeJdr0qOR5uHC8p3jHYLCkej1jU5fLR7giZeH2qWuNiSd2sg/viewform?c=0&w=1 så kanske det bli besvarat.
 
Andra grejer som kommer till er $5+ patrons: Exklusiv merch och exklusiva tävlingar! Det finns med andra ord bättre incitament än någonsin att bli patron, och speciellt på $5-nivån eller högre.
 
Tack för att ni stöttar!
Apr 10, 2017
Gäster: Sandra Ilar, Ola Aurell, Ali Reza.
 
Martin gör stand up på Umeå Humorfestival den 20 april och spelar in en festivalspecial av AMK Morgon den 21 april.
 
 
---
 
Först pratar vi om attacken på Drottninggatan. Vi tycker att det är fint att folk kan ha humor fortfarande trots att det som hänt är fruktansvärt. Vi skrattar åt reportern Kerstin Holm som saboterar:
...och det är långt ifrån första gången som Kerstin skämmer ut SVT:
 
Vi läste nåt om att Sverige förlorat sin oskuld. Det uttrycket ogillar vi. Dels för att det inte är dåligt att bli av med sin oskuld, dels för att dådet av det här slaget inte är första gången i Sverige; vi har varit med om Dackefejden, Stockholms blodbad, självmordsbombning och ett väldigt snarlikt det i fredags:
 
Vi pratar om 39-åringen som är gripen för dådet. Vi tror inte nödvändigtvis att han behöver ha koppling till IS - det kan vara vilken deprimerad knäppis som helst. Vad blir hans straff? Vad innebär livstid i Sverige? Martin berättar att aktier inom Securitas gick i höjden - man skulle ha köpt aktier istället för att slå följe i en manifestation:
...och vi tycker det kul att han bara “röker och sover”:
 
Vi funderar på hur det vore att byta ut alla ‘satan’ i låtar av We Are Satans People till ‘isis’, och när death metal kom var det tydligen mycket tuffare och hårdare än heavy metal - finns det någon motsvarande mentalitet inom IS? Vi kollar på tjackisgubben som hade räddat två kvinnor genom att kasta in dem i en lägenhetsport:
 
Jonas Inde hade mordhotat Martin på Twitter. Martin läser upp och vi skrattar åt det. I samma veva passar vi på att skratta åt Åhléns, som först reat ut sina rökskadade och blodnedstänkta produkter men sen ångrat sig:
 
Sist berättar Sandra om första och enda gången hon upplevt rasism, och det var i sällskap med Martin - tre gånger under en och samma kväll.
---
 
Låtarna som spelades var:
 
Little Richard - Tutti Frutti
 
Kenny Loggins - Footloose
 
Laban - Hvor Ska’ Vi Sove I Nat
 
Brødrene Olsen - Smuk Som Et Stjerneskud
 
Johnny Deluxe - Drømmer Jeg
 
Alla låtar finns i AMK Morgons spellista här:
---
 
Varje släpper vi AMK Fredag; podden som produceras exklusivt för patrons som donerar $5 och uppåt. I den kommer Ellen och Martin att bearbeta veckan som gått, ta upp frågor från patrons, prata känslor, kanske gråta ut. Vi får se. Vi kanske har gäster. Vi kanske kör själva. Det mesta kommer dock att kretsa kring AMK Morgon, dess gäster, och allt runtom.
Podden kommer ni kunna lyssna på inne på Patreonhemsidan, eller ta ut som en RSS.
 
Ni kan ställa frågor till Ellen och Martin om allt på https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeJdr0qOR5uHC8p3jHYLCkej1jU5fLR7giZeH2qWuNiSd2sg/viewform?c=0&w=1 så kanske det bli besvarat.
 
Andra grejer som kommer till er $5+ patrons: Exklusiv merch och exklusiva tävlingar! Det finns med andra ord bättre incitament än någonsin att bli patron, och speciellt på $5-nivån eller högre.
 
Tack för att ni stöttar!
Apr 6, 2017
Gäster: Josefin Sonck, Albin Olsson, Jonas Strandberg, Thomas Eriksson, Johanna Wagrell.
 
Martin uppträder på Raw på Uppsala lördag. Biljetter:
---
 
Vi leker med tanken på att sända AMK Morgon i 24 timmarnär vi har den egna studion, och vi minns hur det var när TV4+ skulle lanseras:
 
Pepsi-reklamen som låg ute en timme innan den togs bort - den var vi bara tvungna att prata om. Vi såg en variant mixad med mentosreklamlåten istället:
 
Jonas fick inte åka på klassresa till Auschwitz och Birkenau, utan till Gränna istället. Thomas ger oss sin best of koncentrationsläger tour, och berättar om hur hans lärare reagerade på att Thomas ville ta med sig en 2 dm lång spik därifrån. Martin talar om för oss att det inom judiska församlingen finns en falang där det ska fokuseras på det som är bra för judarna istället för att älta det dåliga de gått igenom, men vi undrar vad det skulle vara.
 
Vi för en diskussion om att samla på böcker och filmer efter man har läst och sett dem. Sen får alla berätta om snygga propagandaaffischer och hur man kan få de så snygga som möjligt. Vi snackar om det här klippet, när nazisterna är “the baddies”:
 
Sen snackar vi om mode! Hugo Boss hade visst designat nazistuniformerna, Hennes&Mauritz har visst starka influenser från andra världskriget, och Zara gjorde en barnpyjamas med en liten detalj som de senare plockade bort:
 
Vilken replik ska porträttera att någon är en douche? Vi kommer fram till att “jag har precis gjort mina vadinplantat” är synnerligen lämplig. Det visar sig att många av oss känner någon som har ett vanligt namn med en väldigt annorlunda stavning, och på Ellens och chattens begäran lyssnar vi på “Tokiga historier med Elinors släkt” och “Potato Man”.
 
Sen snackas det mycket om reklamlåtar. Vi lyssnar, och chatten delar med sig:
 
Mer musiklyssnande! Vi lyssnar på Svantanas version av låten “Don’t You Want Me” som handlar om en cocktailbar:
Det finns också en smashmouth-låt som handlar om någon:
 
Vi hittar en topplista med cowbell songs:
...och när kommer TV-spelet Cowbell Hero?
Vi behöver mer kobjällra:
 
 
Sen spelar vi en jävla massa one-hit wonders och sjunger med!
---
 
Låtarna som spelades var:
 
Lipps Inc. - Funky Town
 
Kool & The Gang - Ladies Nights
 
Karakou - Golvet i Köket
 
Otis Redding - Cigarettes and Coffee
 
Darude - Sandstorm
 
Alla låtar finns i AMK Morgons spellista här:
---
 
Varje släpper vi AMK Fredag; podden som produceras exklusivt för patrons som donerar $5 och uppåt. I den kommer Ellen och Martin att bearbeta veckan som gått, ta upp frågor från patrons, prata känslor, kanske gråta ut. Vi får se. Vi kanske har gäster. Vi kanske kör själva. Det mesta kommer dock att kretsa kring AMK Morgon, dess gäster, och allt runtom.
Podden kommer ni kunna lyssna på inne på Patreonhemsidan, eller ta ut som en RSS.
 
Ni kan ställa frågor till Ellen och Martin om allt på https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeJdr0qOR5uHC8p3jHYLCkej1jU5fLR7giZeH2qWuNiSd2sg/viewform?c=0&w=1 så kanske det bli besvarat.
 
Andra grejer som kommer till er $5+ patrons: Exklusiv merch och exklusiva tävlingar! Det finns med andra ord bättre incitament än någonsin att bli patron, och speciellt på $5-nivån eller högre.
 
Tack för att ni stöttar!
Apr 5, 2017
Gäster: Johan Hurtig, Sandra Ilar, Ali Reza, Josefin Johansson, Isak Jansson.
 
Martin uppträder på Raw på Uppsala lördag 8 april! Biljetter här!
---
 
Först vill vi konstatera att Johannes Finnlaugsson inte kan patentera rutig skjorta med jeans, och Henrik Schyffert kan inte heller patentera en handskakningshälsning. Sen har vi lite namnförslag på vad pianisterna i ‘Så ska det låta’ kan heta, eftersom vi inte kan komma på vilka namn de faktiskt har. Isak vill visa den här bilden:
 
Efter det pratar vi om hur det ser ut när man bli räddad från ‘Fångarna på fortet’ och får åka hem. Vi gissade att Anna Book är en sån som måste bli räddad, och så rätt vi hade:
 
Vad gör Kicken i The Poodles idag, och vad heter han egentligen? Hur var han i skolan - och är han likadan idag? Vi funderar högt, och det visar sig att han är från Rimbo och att han burit Noppes kista på begravningen:
 
Johan berättar om hur det var på Noppes bar, som verkar vara en mix av bordell och disco i Kalmar, och vi har teorier kring varför Noppe bjöd Kicken dit. Sen berättar Martin om varför hans farfar blev arg på honom när Martin fotograferat på Skansen. Vi kollar på en liten film där en apa kastar sitt bajs på en tant i rullstol:
 
Jessica Almenäs ger sig tydligen in i bråket - eller “hordebatten” som det har börjat kallas - som Josefin “Little” Jinder har startat på internet.
http://www.expressen.se/noje/almenas-kanga-till-jinder-efter-braket/
 
Vi snackar om hur man kan förstöra stand-up, genom att ha ett helt fel backdrop, eller ha inslag i sin show. Anna Lindhs mördare Mijailo Mijailović tycktes av gamla tanter vara lik daniel Westling på grund av truckerkepsen, och vi snackar kort om klädmärkena Ed Hardy och Van Dutch, om huruvida de gick ihop eller inte. Sen pratar vi om Sanna Nielsens utklädnad efter Oscarsgalan förra året:
 
Anna Norell i chatten berättar om när Expressen blandade ihop henne med en tjej som hade blivit mördad, och som ringde till alla Annas kompisar och meddelade att Anna gått bort, samtidigt som de ville veta hurdan Anna var som person. Här är artikeln om mordet:
 
Isak har lite rojalitetsskvaller: Han har fått höra att när Carl-Philip var lite på lyset i sina tidiga år gick till Kungliga Slottet i Gamla Stan (där ingen i kungafamiljen alltså bor) för att lägga sig på en soffa i en stor sal och däcka. Josefin bjuder på mer kunganytt, som hon läst av Trams-Frans på Aftonbladet. Nyheten handlar om att Chris O’Neill utmanar Prinsessan Madeleines ex Jonas Bergström på en shotdrickarduell. Vi undrar vad man skulle ha gjort istället för att svepa shotar, om duellen utspelade sig i Game of Thrones-anda:
---
 
Låtarna som spelades var:
 
Princess Chelsea - The Cigarette Duet
 
Dan Hartman - Relight My Fire
 
Divinyls - I Touch Myself
 
Bee Gees - Night Fever
 
Sofi Tukker - Moon Tattoo
 
Alla låtar finns i AMK Morgons spellista här:
---
 
Varje släpper vi AMK Fredag; podden som produceras exklusivt för patrons som donerar $5 och uppåt. I den kommer Ellen och Martin att bearbeta veckan som gått, ta upp frågor från patrons, prata känslor, kanske gråta ut. Vi får se. Vi kanske har gäster. Vi kanske kör själva. Det mesta kommer dock att kretsa kring AMK Morgon, dess gäster, och allt runtom.
Podden kommer ni kunna lyssna på inne på Patreonhemsidan, eller ta ut som en RSS.
 
Ni kan ställa frågor till Ellen och Martin om allt på https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeJdr0qOR5uHC8p3jHYLCkej1jU5fLR7giZeH2qWuNiSd2sg/viewform?c=0&w=1 så kanske det bli besvarat.
 
Andra grejer som kommer till er $5+ patrons: Exklusiv merch och exklusiva tävlingar! Det finns med andra ord bättre incitament än någonsin att bli patron, och speciellt på $5-nivån eller högre.
 
Tack för att ni stöttar!
Apr 4, 2017
Gäster: Robin Berglund, Marcus Berggren, Ahmed Berhan.
---
 
Om ens tjej kan för mycket praktiska saker kan en lätt bli för bekväm i det, och låta henne göra allt - utnyttja henne helt enkelt. Detta hävdar Marcus Berggren. Martin tycker att man kan visa att man värdesätter en konstults kunskap genom att be den göra väldigt enkla grejer.
 
Vi kommer in på ‘feeders’ - Martin såg en dokumentär där en tanig tjej matar en fet kille med 144 bitar sushi. Självklart var det i USA, och Ahmed tror att det egentligen bara var ett medium meal. Vi ser ett klipp där en asiatisk tjej badar i ketchup och äter mängder av pommes frites. Vi är överens om att i Korea och Japan är det här normalt, men om en norsk tjej skulle göra samma sak - då jävlar är det konstigt:
 
En kompis till Håkan i chatten jobbar som porrskådis. Hon har berättat att hennes chef tar med henne till en buffé där han väljer vad hon ska äta - för att sen bajsa ut det över honom. Marcus berättar om Herr Crazy i Göteborg:
 
Martin var och såg Djurgårdens IF spela fotboll igår. Från det kommer vi in på favoriträtter folk har sagt att de har - och här ska man tydligen passa sig, för det kan hänga med en resten av livet.
 
Vi diskuterar dyra föremål. På nåt sätt måste saker se väldigt dyra ut för att man ska förstå att de kostar 1 miljard. Sen läser vi om Little Jinder och hur det bråkas på internet:
 
Vi snackar om vad Camilla Läckberg har för relation till sina instagramföljare, hur Marcus tacklade häcklandet mot sin kompis på Tombola podcast live, och vi kollar på Daniel sanchez klipp och konstaterar att han är lik Edward Snowden:
 
Marcus drog en ronk i skärgårn, och vi kollade upp vad det var han satt och såg på samtidigt:
 
Allt knarkare behöver göra är att skaffa katt och säga att den är sjuk - för då får man väldigt många morfinsprutor bara så där. Vi snackar om grävlingen som bor på Skinnarviksberget som Beppo ligger på, och som hänger utanför Cantina Real vid Hornstull. Vi kommer in på “Det susar i säven”, och drar paralleller med filmaffischen och affischen för SEMST vårturné:
 
Sen kollar vi på olika catchfrases som folk blivit kända för på YouTube:
Greven; en och annan:
Imorgon är det fredag:
Kom igen Britt-Marie:
 
Vi läser upp ett tweet om nazister och judar som blivit delat som fan:
 
Gösta Ekman lämnar bara 2,3 miljoner efter sig, och det förvånar oss. Vi har några andra idéer vad som vore ett mer väntat arv:
 
Innan avslutningen pratar vi om filmen om crack-epidemin i New York som heter New Jack City, om fotbollstränaren David Moyes sexistiska hot, och om dödsskjutningar i Bangladesh:
---
 
Låtarna som spelades var:
 
The Mamas & The Papas - Dream a Little Dream of Me
 
Agnetha Fältskog - Gulleplutt
 
Boston - More Than a Feeling
 
Jon & Vangelis - I’ll Find My Way Home
 
Alla låtar finns i AMK Morgons spellista här:
---
 
Varje släpper vi AMK Fredag; podden som produceras exklusivt för patrons som donerar $5 och uppåt. I den kommer Ellen och Martin att bearbeta veckan som gått, ta upp frågor från patrons, prata känslor, kanske gråta ut. Vi får se. Vi kanske har gäster. Vi kanske kör själva. Det mesta kommer dock att kretsa kring AMK Morgon, dess gäster, och allt runtom.
Podden kommer ni kunna lyssna på inne på Patreonhemsidan, eller ta ut som en RSS.
 
Ni kan ställa frågor till Ellen och Martin om allt på https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeJdr0qOR5uHC8p3jHYLCkej1jU5fLR7giZeH2qWuNiSd2sg/viewform?c=0&w=1 så kanske det bli besvarat.
 
Andra grejer som kommer till er $5+ patrons: Exklusiv merch och exklusiva tävlingar! Det finns med andra ord bättre incitament än någonsin att bli patron, och speciellt på $5-nivån eller högre.
 
Tack för att ni stöttar!
Apr 3, 2017
Gäster: Daniel Sanchez, Anders Sparring, Evelyn Mok, Branne Pavlovic, Simon Gärdenfors.
---
 
Först ut har vi spaningen att killar tänder på rödhåriga tjejer men att tjejer inte tänder på rödhåriga killar. Sen märker vi att när vi imiterar Branne låter det som arga snickaren, men vi har nog hört fler imitationer av arga snickaren än vad vi hört själva arga snickaren.
 
Martin var ute i helgen, men på flera ställen fick han stå i kö för att EVENTUELLT få komma in - sånt tänker han inte ta längre, när han är 40 år och känd.
 
Standby-flyg - finns de fortfarande? Vi går igenom vad det är, och Haga-mannen - lever han fortfarande? Evelyn berättar skvaller från London, om Pamela Anderson och Julian Assange. Det står också om här:
 
Vi pratar om Gösta Ekmans död och om de nya filmatiseringarna av Jönssonligan som har en annan typ av ton och genre:
 
Vi talar om vilka favoritsketcher vi har med Gösta Ekman och snackar efter det om Alex Jones/Bill Hicks, och refererar till det här klippet:
 
Snabbt kastar vi oss in på koffein och tein - det uppiggande ämnet som finns i te. Vi diskuterar hur jämförbara effekterna är, och tittar på ett klipp från BBC där de reder ut skillnaden:
 
Vi snackar om att kineser och judar lägger till amerikanska namn, att Branne på utländska Starbucks byter namn till Brian, och om inlagda grisläppar:
 
Husby Centrum är först ut med feministisk stadsplanering. Vi snackar om vad det innebär och om åsikter kring projektet. Vi lyssnar på en man som ser ut som en korsning mellan gudfadern och en stekare. Han säger att kvinnorna som går över Husby Torg överdriver sin känsla av obehag:
Herr Habib langar en gudfadernpose:
 
K Svenssons instagramkonto är hackat:
 
Porrkonton som addar killar på facebook - vad är motsvarigheten för tjejer? Evelyn har koll på att det är medelåldersmän.
 
Vi ger buktalaren Karl-Axel Björnberg och kokt köttfärs lite uppmärksamhet. Branne går ut för att kräkas.
 
Innan vi avslutar får Daniel svara på hur han och Sandra träffades. Chatten ger förslag på hur det kan ha låtit, och vi är imponerade av hur bra imitation av Sandra det blev, trots att den bara var skriftlig.
---
 
Låtarna som spelades var:
 
Lasse-Stefanz - Peppelinos Bar
 
Bee Gees - You Should Be Dancing
 
Mange Schmidt - Jag Talar Ut
 
Jon Bellion, Travis Mendes - Guillotine
 
Alla låtar finns i AMK Morgons spellista här:
---
 
Varje släpper vi AMK Fredag; podden som produceras exklusivt för patrons som donerar $5 och uppåt. I den kommer Ellen och Martin att bearbeta veckan som gått, ta upp frågor från patrons, prata känslor, kanske gråta ut. Vi får se. Vi kanske har gäster. Vi kanske kör själva. Det mesta kommer dock att kretsa kring AMK Morgon, dess gäster, och allt runtom.
Podden kommer ni kunna lyssna på inne på Patreonhemsidan, eller ta ut som en RSS.
 
Ni kan ställa frågor till Ellen och Martin om allt på https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeJdr0qOR5uHC8p3jHYLCkej1jU5fLR7giZeH2qWuNiSd2sg/viewform?c=0&w=1 så kanske det bli besvarat.
 
Andra grejer som kommer till er $5+ patrons: Exklusiv merch och exklusiva tävlingar! Det finns med andra ord bättre incitament än någonsin att bli patron, och speciellt på $5-nivån eller högre.
 
Tack för att ni stöttar!
1