Info

AMK Morgon

Morgonradio med Martin Soneby och gäster. Måndag - Torsdag kl.08-10 på http://mixlr.com/amkmorgon, och därefter som podcast på http://morgon.amk.libsynpro.com/ och på iTunes. AMK Morgon är 80% lyssnarfinansierad. Stöd programmet via www.patreon.com/amkmorgon så att vi fortsätter vara fria och oberoende.
RSS Feed
AMK Morgon
2018
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
June
May
April
March


All Episodes
Archives
Now displaying: Page 1
Apr 20, 2017
Gäster: Marcus Thapper, Anders Sparring, Pelle Helgesson, Thomas Eriksson, och bandmedlemmarna Sebastian, Anton och Jonatan Järpehag från Karakou.
---
 
Nu har vi dragit igång kampanjen fixastudion.nu!
För att vi ska kunna fortsätta sända programmet oavbrutet samtidigt som vi bygger studion, har jag dragit igång denna insamling. Vi behöver datorer, mikrofoner, kablar, ljudkort, mjukvara, hörlurar, ljuddämpning, bord, stolar, kaffebryggare och en soffa. Lågt räknat kommer vi att hamna på 81 121 kr. Det är minimum vad som behövs för att komma igång och sända med samma prestanda som vi alltid haft. All info finns på https://fixastudion.nu/ men det snabbaste sättet att hjälpa är att swisha till: 070 657 76 73
 
Martin gör stand up på Umeå Humorfestival den 20 april och spelar in en festivalspecial av AMK Morgon den 21 april.
---
 
Ellen har bakat saffransmazariner, och vi sitter och smaskar i oss dem framför mikrofonerna. Hur tillåtet och önskat är det idag att dricka och äta under podinspelningar? Det råder delade meningar. Vi kommer in på kalorier och träning, och här har Pelle och Thomas mycket att säga. Thomas har turnerat mycket som lök nu, och sett staden utifrån deras gym. Och när detta ändå har förts på tal måste vi se videon på vad Sandra Ilar gjorde på tåget till Göteborg:
 
Enligt den här nyheten visar sig träning smitta via sociala medier, men det har vi olika åsikter om:
 
Idag fyller Adolf Hitler år, och vi försöker komma på nazistiska sporter, där ett av förslagen är kubb. Vi får lära oss att kubb inte alls är gotländskt, och Pelle frågar sig om inte krocket är mer av ett nazzespel. Martin gillar inte kubb, men det gör Anders, som försöker sälja in det genom att likna det vid att försöka träffa papperskorgen när man kastar skräp.
 
Vi pratar vidare om träning och om kroppen, och vi lär oss vad kutryggighet och puckelryggighet är. Vi pratar om varför tonåringar luktar värst av alla sorters människor, och Thomas liknar tonårstiden som den en fjärilslarv behöver ha i sin kokong. Till vår glädje finns en Wikipediaartikel om varför gamla människor luktar:
 
Sen tar vi risken att prata om varför bebisar luktar så gott. Det leder oss in på vad barnmorskorna på BB säger till föräldrarna att de kan göra med fosterkakan och placentan:
 
Kost blir nästa samtalsämne, och då handlar det om hur excentrisk Sandra Ilar är när det kommer till spenat och broccoli.
 
Efter pausen kommer Karakou in. Sångaren Sebastian vill pröva på stand-up, och har redan ett skämt om rulltårta. Tillsammans sitter vi och riffar fram skämt om rulltårtor. Martin vill skriva boken ‘Effektivt mellansnack’ för artister och talhållare, och vi håller med om att det finns riktigt dåliga mellansnack ute på scenerna. Pelle Helgesson var förvånad över att Céline Dion har bra mellansnack, och vi alla tycker att Dolly Parton är en av de bästa.
 
Det blir dags för Karakou att spela, och de framför sin senaste singel ‘Golvet i Köket’ och deras tidigare låt ‘Tänker På’ från 2012, på akustisk gitarr, dragspel och virveltrumma. Vi pratar en del om bandnamnet Karakou. Chatten förstår varför Ellen gillar namnet, och karakou visar sig vara benämningen på Algeriets folkdräkt, och vi peppar Karakou till att försöka få spelningar i Algeriet.
---
 
Låtarna som spelades var:
 
Karakou - Stormarna
 
The Bravery - An Honest Mistake
 
Jennifer Lopez, Jadakiss, Styles P - Jenny From the Block
 
The Hives - Puppet On a String
 
OutKast - Hey Ya!
 
Karakou - Tänker På
 
Karakou - Golvet i Köket
 
Alla låtar finns i AMK Morgons spellista här:
---
 
Varje släpper vi AMK Fredag; podden som produceras exklusivt för patrons som donerar $5 och uppåt. I den kommer Ellen och Martin att bearbeta veckan som gått, ta upp frågor från patrons, prata känslor, kanske gråta ut. Vi får se. Vi kanske har gäster. Vi kanske kör själva. Det mesta kommer dock att kretsa kring AMK Morgon, dess gäster, och allt runtom.
Podden kommer ni kunna lyssna på inne på Patreonhemsidan, eller ta ut som en RSS.
 
Ni kan ställa frågor till Ellen och Martin om allt på https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeJdr0qOR5uHC8p3jHYLCkej1jU5fLR7giZeH2qWuNiSd2sg/viewform?c=0&w=1 så kanske det bli besvarat.
 
Andra grejer som kommer till er $5+ patrons: Exklusiv merch och exklusiva tävlingar! Det finns med andra ord bättre incitament än någonsin att bli patron, och speciellt på $5-nivån eller högre.
 
Tack för att ni stöttar!
0 Comments
Adding comments is not available at this time.