Info

AMK Morgon

Morgonradio med Martin Soneby och gäster. Måndag - Torsdag kl.08-10 på http://mixlr.com/amkmorgon, och därefter som podcast på http://morgon.amk.libsynpro.com/ och på iTunes. AMK Morgon är 80% lyssnarfinansierad. Stöd programmet via www.patreon.com/amkmorgon så att vi fortsätter vara fria och oberoende.
RSS Feed
AMK Morgon
2018
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
June
May
April
March


All Episodes
Archives
Now displaying: Page 1
Apr 3, 2017
Gäster: Daniel Sanchez, Anders Sparring, Evelyn Mok, Branne Pavlovic, Simon Gärdenfors.
---
 
Först ut har vi spaningen att killar tänder på rödhåriga tjejer men att tjejer inte tänder på rödhåriga killar. Sen märker vi att när vi imiterar Branne låter det som arga snickaren, men vi har nog hört fler imitationer av arga snickaren än vad vi hört själva arga snickaren.
 
Martin var ute i helgen, men på flera ställen fick han stå i kö för att EVENTUELLT få komma in - sånt tänker han inte ta längre, när han är 40 år och känd.
 
Standby-flyg - finns de fortfarande? Vi går igenom vad det är, och Haga-mannen - lever han fortfarande? Evelyn berättar skvaller från London, om Pamela Anderson och Julian Assange. Det står också om här:
 
Vi pratar om Gösta Ekmans död och om de nya filmatiseringarna av Jönssonligan som har en annan typ av ton och genre:
 
Vi talar om vilka favoritsketcher vi har med Gösta Ekman och snackar efter det om Alex Jones/Bill Hicks, och refererar till det här klippet:
 
Snabbt kastar vi oss in på koffein och tein - det uppiggande ämnet som finns i te. Vi diskuterar hur jämförbara effekterna är, och tittar på ett klipp från BBC där de reder ut skillnaden:
 
Vi snackar om att kineser och judar lägger till amerikanska namn, att Branne på utländska Starbucks byter namn till Brian, och om inlagda grisläppar:
 
Husby Centrum är först ut med feministisk stadsplanering. Vi snackar om vad det innebär och om åsikter kring projektet. Vi lyssnar på en man som ser ut som en korsning mellan gudfadern och en stekare. Han säger att kvinnorna som går över Husby Torg överdriver sin känsla av obehag:
Herr Habib langar en gudfadernpose:
 
K Svenssons instagramkonto är hackat:
 
Porrkonton som addar killar på facebook - vad är motsvarigheten för tjejer? Evelyn har koll på att det är medelåldersmän.
 
Vi ger buktalaren Karl-Axel Björnberg och kokt köttfärs lite uppmärksamhet. Branne går ut för att kräkas.
 
Innan vi avslutar får Daniel svara på hur han och Sandra träffades. Chatten ger förslag på hur det kan ha låtit, och vi är imponerade av hur bra imitation av Sandra det blev, trots att den bara var skriftlig.
---
 
Låtarna som spelades var:
 
Lasse-Stefanz - Peppelinos Bar
 
Bee Gees - You Should Be Dancing
 
Mange Schmidt - Jag Talar Ut
 
Jon Bellion, Travis Mendes - Guillotine
 
Alla låtar finns i AMK Morgons spellista här:
---
 
Varje släpper vi AMK Fredag; podden som produceras exklusivt för patrons som donerar $5 och uppåt. I den kommer Ellen och Martin att bearbeta veckan som gått, ta upp frågor från patrons, prata känslor, kanske gråta ut. Vi får se. Vi kanske har gäster. Vi kanske kör själva. Det mesta kommer dock att kretsa kring AMK Morgon, dess gäster, och allt runtom.
Podden kommer ni kunna lyssna på inne på Patreonhemsidan, eller ta ut som en RSS.
 
Ni kan ställa frågor till Ellen och Martin om allt på https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeJdr0qOR5uHC8p3jHYLCkej1jU5fLR7giZeH2qWuNiSd2sg/viewform?c=0&w=1 så kanske det bli besvarat.
 
Andra grejer som kommer till er $5+ patrons: Exklusiv merch och exklusiva tävlingar! Det finns med andra ord bättre incitament än någonsin att bli patron, och speciellt på $5-nivån eller högre.
 
Tack för att ni stöttar!
0 Comments
Adding comments is not available at this time.