Info

AMK Morgon

Morgonradio med Martin Soneby och gäster. Måndag - Torsdag kl.08-10 på http://mixlr.com/amkmorgon, och därefter som podcast på http://morgon.amk.libsynpro.com/ och på iTunes. AMK Morgon är 80% lyssnarfinansierad. Stöd programmet via www.patreon.com/amkmorgon så att vi fortsätter vara fria och oberoende.
RSS Feed
AMK Morgon
2018
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
June
May
April
March


All Episodes
Archives
Now displaying: Page 1
Apr 4, 2017
Gäster: Robin Berglund, Marcus Berggren, Ahmed Berhan.
---
 
Om ens tjej kan för mycket praktiska saker kan en lätt bli för bekväm i det, och låta henne göra allt - utnyttja henne helt enkelt. Detta hävdar Marcus Berggren. Martin tycker att man kan visa att man värdesätter en konstults kunskap genom att be den göra väldigt enkla grejer.
 
Vi kommer in på ‘feeders’ - Martin såg en dokumentär där en tanig tjej matar en fet kille med 144 bitar sushi. Självklart var det i USA, och Ahmed tror att det egentligen bara var ett medium meal. Vi ser ett klipp där en asiatisk tjej badar i ketchup och äter mängder av pommes frites. Vi är överens om att i Korea och Japan är det här normalt, men om en norsk tjej skulle göra samma sak - då jävlar är det konstigt:
 
En kompis till Håkan i chatten jobbar som porrskådis. Hon har berättat att hennes chef tar med henne till en buffé där han väljer vad hon ska äta - för att sen bajsa ut det över honom. Marcus berättar om Herr Crazy i Göteborg:
 
Martin var och såg Djurgårdens IF spela fotboll igår. Från det kommer vi in på favoriträtter folk har sagt att de har - och här ska man tydligen passa sig, för det kan hänga med en resten av livet.
 
Vi diskuterar dyra föremål. På nåt sätt måste saker se väldigt dyra ut för att man ska förstå att de kostar 1 miljard. Sen läser vi om Little Jinder och hur det bråkas på internet:
 
Vi snackar om vad Camilla Läckberg har för relation till sina instagramföljare, hur Marcus tacklade häcklandet mot sin kompis på Tombola podcast live, och vi kollar på Daniel sanchez klipp och konstaterar att han är lik Edward Snowden:
 
Marcus drog en ronk i skärgårn, och vi kollade upp vad det var han satt och såg på samtidigt:
 
Allt knarkare behöver göra är att skaffa katt och säga att den är sjuk - för då får man väldigt många morfinsprutor bara så där. Vi snackar om grävlingen som bor på Skinnarviksberget som Beppo ligger på, och som hänger utanför Cantina Real vid Hornstull. Vi kommer in på “Det susar i säven”, och drar paralleller med filmaffischen och affischen för SEMST vårturné:
 
Sen kollar vi på olika catchfrases som folk blivit kända för på YouTube:
Greven; en och annan:
Imorgon är det fredag:
Kom igen Britt-Marie:
 
Vi läser upp ett tweet om nazister och judar som blivit delat som fan:
 
Gösta Ekman lämnar bara 2,3 miljoner efter sig, och det förvånar oss. Vi har några andra idéer vad som vore ett mer väntat arv:
 
Innan avslutningen pratar vi om filmen om crack-epidemin i New York som heter New Jack City, om fotbollstränaren David Moyes sexistiska hot, och om dödsskjutningar i Bangladesh:
---
 
Låtarna som spelades var:
 
The Mamas & The Papas - Dream a Little Dream of Me
 
Agnetha Fältskog - Gulleplutt
 
Boston - More Than a Feeling
 
Jon & Vangelis - I’ll Find My Way Home
 
Alla låtar finns i AMK Morgons spellista här:
---
 
Varje släpper vi AMK Fredag; podden som produceras exklusivt för patrons som donerar $5 och uppåt. I den kommer Ellen och Martin att bearbeta veckan som gått, ta upp frågor från patrons, prata känslor, kanske gråta ut. Vi får se. Vi kanske har gäster. Vi kanske kör själva. Det mesta kommer dock att kretsa kring AMK Morgon, dess gäster, och allt runtom.
Podden kommer ni kunna lyssna på inne på Patreonhemsidan, eller ta ut som en RSS.
 
Ni kan ställa frågor till Ellen och Martin om allt på https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeJdr0qOR5uHC8p3jHYLCkej1jU5fLR7giZeH2qWuNiSd2sg/viewform?c=0&w=1 så kanske det bli besvarat.
 
Andra grejer som kommer till er $5+ patrons: Exklusiv merch och exklusiva tävlingar! Det finns med andra ord bättre incitament än någonsin att bli patron, och speciellt på $5-nivån eller högre.
 
Tack för att ni stöttar!
0 Comments
Adding comments is not available at this time.